Ajankohtaiskatsaus 14.2.2008

Tiedotteet |

Ajankohtaiskatsaus: toimitusjohtaja Anne Brunilan puheenvuoro metsäteollisuuden uudistumisesta, vuoden 2007 tuotantotiedot Suomessa, puutuoteteollisuuskatsaus, tammikuun puukauppa ja työmarkkinatilanne.

Metsäteollisuus uudistuu monella saralla

Mittavasta rakenneuudistuksesta huolimatta metsäteollisuuden tuotteita valmistettiin Suomessa vuonna 2007 edellisvuoden tahtiin. Ala uudistuu rakennemuutoksen kautta.

Lue lisää toimitusjohtaja Anne Brunilan katsauksesta.

Tuotannon määrä säilyi alan rakennemuutoksista huolimatta ennallaan

Vuonna 2007 paperin ja kartongin tuotannon määrä kasvoi Suomessa runsaan prosentin. Sahatavaraa tuotettiin reilut kaksi prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Vanerin tuotanto oli edellisvuoden tasolla. Sellun tuotanto väheni pari prosenttia.

Lue lisää vuoden 2007 tuotantotiedoista Suomessa.

Sahojen markkinat pettivät, vaneria kiusaa pula raaka-aineesta

Sahatavaramarkkinoilla tapahtui dramaattinen käänne vuoden 2007 puolivälissä, kun kysyntä ei kesän jälkeen palannut kevään tasolle. Sahojen tuotantomäärät jäivät vuoden viimeisellä neljänneksellä alkuvuodesta huomattavasti.

Lue lisää puutuoteteollisuuskatsauksesta.

Sää ei ole suosinut talvileimikoiden korjuuta

Sääolosuhteet eivät ole suosineet talvileimikoiden korjuuta. Nyt tarvitaan kohteita, joilta voi korjata puuta ympäri vuoden. Kuitupuulle on kysyntää, joten aika on otollinen rästiin jääneiden harvennusten tekemiseen. Hankintakauppojen määrä pysyi tammikuussa viime vuoden tasolla.

Lue lisää tammikuun 2008 puukaupasta.

Paperiteollisuuteen liiketoimintaa tukeva työehtosopimus

Metsäteollisuus ry on käynnistänyt työehtosopimusneuvottelut Paperiliiton kanssa liiketoimintaa tukevan työehtosopimuksen aikaansaamiseksi kesäkuun 2008 alusta käynnistyvälle sopimuskaudelle.

Lue lisää työmarkkinatilanteesta.

Tilaa metsäteollisuuden uutiskirje – tuoreimmat uutiset ja taustat alalta nopeasti suoraan omaan sähköpostiisi. Tilaa osoitteessa www.metsateollisuus.fi /  Uutiset 3 minuutissa!