Metsäteollisuus ja koronavirusepidemia

Metsäteollisuus ry toimii jäsenyritysten tukena, tiedon välittäjänä ja linkkinä viranomaisten suuntaan. Olemme koonneet tähän metsäteollisuutta koskevaa koronavirukseen ja poikkeusoloihin liittyvää tilannetietoa. Olemme jäsentemme käytettävissä, jos tarvitsette tukea valmistellessanne päätöksiä yrityksen toimintojen turvaamiseksi tässä äärimmäisen poikkeuksellisessa tilanteessa.

Seuraathan ajankohtaista viranomaistiedotusta tilanteen kehittymisestä:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Valtioneuvoston kanslia
Huoltovarmuuskeskus

 


Metsäteollisuus ja koronavirusepidemia

Suomi on poikkeustilassa maailmanlaajuisen koronaviruksesta aiheutuvan pandemian vuoksi. Sen vaikutukset yrityksiin ja yksittäisiin kansalaisiin tulevat olemaan merkittäviä, kirjoittaa Timo Jaatinen.

Lue lisää


STM:n ohjeet työntekijöille, jotka alttiita COVID-19-taudin vakavammalle muodolle

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut ohjeet niille työntekijöille, jotka ovat alttiita koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-taudin vakavammalle muodolle. Työnantaja on tarpeellisilla toimilla velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisudesta ja terveydestä työssä.

Lue lisää


Logistiikan toimiminen on kriittistä poikkeusoloissa

Tuotteet lähtevät Suomesta maailmalle vielä suhteellisen normaalisti. Kriisi vaikuttaa kuitenkin globaalisti kaikkeen logistiikkaan suoraan tai epäsuorasti, joten Suomen metsäteollisuuden ja kaiken muunkin vientiteollisuuden toimintaedellytysten kannalta on kriittistä, että logistiikka toimii mahdollisimman hyvin.

Lue lisää


Hallitus ryhtynyt toimiin yritysrahoituksen turvaamiseksi

Koronaepidemia aiheuttaa välittömiä kielteisiä taloudellisia vaikutuksia monille yrityksille, minkä vuoksi hallitus on ryhtynyt toimiin yritysrahoituksen turvaamiseksi.

Lue lisää


Myös metsäteollisuus yhteiskunnan toimintojen kannalta kriittisten alojen listalla

Valtioneuvoston kanslia julkaisi listauksen kriittisistä aloista tiistaina 17.3.2020. Opetus järjestetään 1.–3. luokan oppilaille, joiden vanhemmat työskentelevät näillä aloilla.

Lue lisää


Venäjä sulki rajansa henkilöliikenteeltä − ei suoria vaikutuksia puuntuontiin

Venäjä on sulkenut rajansa väliaikaisesti henkilöliikenteen osalta koronavirustilanteen vuoksi.

Lue lisää


Yksi koronan uhreista on kansainvälinen kauppa

Maailmanlaajuisesti maat ovat ottaneet käyttöön liikkumista rajoittavia toimenpiteitä. Tällä on vaikutuksia myös kansainväliseen kauppaan.

Lue lisää


Työaika- ja vuosilomapoikkeukset eivät koske metsäteollisuutta

Työnantajille annetut työaikaa ja vuosilomaa koskevat poikkeusmahdollisuudet yhteiskunnan kriittisissä toiminnoissa eivät koske metsäteollisuutta.

Lue lisää