Uudet teknologiat luovat mahdollisuuksia metsäteollisuudelle olla suunnannäyttäjä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tämä käy ilmi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n raportissa, joka julkaistiin COP26-ilmastokokouksen aikana.  

 

Yhdistyneiden kansakuntien YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO julkaisi Glasgow'ssa, COP26-ilmastokokouksen yhteydessä raportin, jossa osoitetaan kuinka uusiutuvat puupohjaiset tuotteet voivat auttaa torjumaan niin ilmastonmuutosta kuin saavuttamaan YK:n kestävän kehityksentavoitteet. Raportin julkisti FAO:n metsätilastoasiantuntija, tohtori E. Ashely Steel. Julkaisu on luettavissa englanniksi täällä.

YK:n FAO:n raportti tarkastelee metsätalouden roolia uusiutuvien ja kestävien ratkaisujen tarjoajana, joka voi edistää globaalia muutosta kohti tulevaisuudenhiilineutraalia tilaa. Tähän tilaan pääsemiseen voidaan vaikuttaa edistämällä puun käyttöä biopohjaisena materiaalina, jolla voidaan korvata fossiilisia polttoaineita muun muassa energian, ruoan, rehun ja kuidun tuottamisessa. Suomessa tiedämme hyvin, että kehittymässä onkin uudenlaisiapuupohjaisia tuotteita ja teknologioita, joilla pyritään kasvattamaan puutuotteiden lisäarvoa sekä vähentämään hiilen ja veden käyttöä.

 

Tutkimus kokoaa yhteen uusimman tiedon metsätuotteiden roolista globaalissa biotaloudessa ja siitä, kuinka uudet teknologiat luovat puulle ja sen johdannaisille innovatiivisia uusia käyttötapoja. Se sisältää myös erityisiä suosituksia hallituksille, teollisuudelle ja kansainvälisille yhteistyöelimille, jotka pyrkivät lisäämään panostaan ​​kestävään kehitykseen ja vihreämpään planeettaan.

 

COP26-ilmastokokousta isännöi Etelä-Afrikan paviljongissa Jane Molony, paperi- ja pakkaus -sektorin tuottajavastuujärjestö Fibre Circlen toimitusjohtaja sekä Etelä-Afrikan paperinvalmistajien yhdistyksen(PAMSA) toiminnanjohtaja. Tapahtumassa oli vetäjänä myös Derek Nighbor, kansainvälisen puu- ja paperiteollisuuden kattojärjestö ICFPA:n puheenjohtaja sekä Kanadan metsätuotteiden yhdistyksen (FPAC) puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

 

"YK:n FAO:n tämänpäiväinen raportti vahvistaa sen, minkä olemme tienneet Kanadassa pitkään. Kestävä, ilmastoystävällinen metsänhoito on välttämätöntä vahvan metsäbiotalouden sekä vähähiilisempääntalouteen siirtymisen kannalta. Tämä raportti kuvailee järkevää politiikkaa ja rahoitusohjelmia ympäri maailmaa, joiden avulla voidaan rakentaa kestävämpää tulevaisuutta pandemian jälkeen.'' – Derek Nighbor, kansainvälisen metsä- ja paperiyhdistysten neuvoston (ICFPA) puheenjohtaja ja Kanadan metsätuoteyhdistyksen (FPAC) puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.