Metsäteollisuus ry:n hallinto – yhdistyksen hallitus ja kevätkokous – kokoontui 13.4. etäyhteyksin.

Hallituksen kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Seppo Parvi korosti, että keskustelu metsäteollisuuden työmarkkinauudistuksesta on edelleen paikallaan, sillä julkinen keskustelu maamme työmarkkinoiden murroksesta pysyy ajankohtaisena.

–– Suomen kankea työmarkkinajärjestelmä on jo pitkään kaivannut kaikkia osapuolia hyödyttäviä uudistuksia. Sekä Metsäteollisuus ry:n että Teknologiateollisuus ry:n työmarkkina-asetelmaa muuttavat päätökset ovat osoituksia siitä, että nykyinen lainsäädäntö, työmarkkinajärjestelmä, paikallisen sopimisen TES-sääntely ja käytännöt eivät yksinkertaisesti vastaa kansainvälisessä kilpailussa toimivien yritysten ja kehittyvän työelämän tarpeita, Parvi summasi.

Hän painotti, että rakenteiden murtuminen on nyt Suomessa tapahtumassa – ja suunta on oikea.

– Vaikka uudistus tarkoittaa meille kaikille epävarmuuttakin, on valitsemamme tie varmasti oikea, Parvi sanoi.

Kokouksessaan metsäteollisuus ry:n hallitus valmisteli sääntöjen mukaan yhdistyksen kevätkokouksessa käsiteltävät asiat, kuten toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja jäsenmaksun. Hallituksen kokousta välittömästi seurannut yhdistyksen kevätkokous puolestaan hyväksyi nämä hallituksen esittämällä tavalla.

Hallitukselle antamassaan katsauksessa toimitusjohtaja Timo Jaatinen kuvasi niitä EU-asioita, joiden valmistelu käynnistyy komissiossa tämän vuoden aikana. Asioita on huomattava määrä niin ilmasto- ja energia-asioissa, kuin esimerkiksi ympäristö- ja liikenneasioissa. Jaatinen myös kuvasi asetelmia maan hallituksen kehysriiheen. Hän arvioi, että hallituksen päätöksenteko on heikentynyt sisäisistä ristiriidoista ja kuntavaalien siirrosta johtuen. Jaatinen kertoi Metsäteollisuus ry:n tavoitteista kehysriiheen.

Tämän lisäksi hallituksen kokouksessa kuultiin johtaja Jukka Sarhimaan katsaus ajankohtaisia työelämäasioita.