Poika kädet pystyssä

TET – Työelämään tutustuminen

TET-jaksolla nuoret pääsevät käytännössä näkemään ja kokemaan, millaista on työskennellä erilaisissa ammateissa, työympäristöissä ja eri toimialoilla. TET:n tavoitteena on parantaa työelämän tuntemusta ja arvostusta.

TET-jaksolla nuoret pääsevät käytännössä näkemään ja kokemaan, millaista on työskennellä erilaisissa ammateissa, työympäristöissä ja eri toimialoilla. TET:n tavoitteena on parantaa työelämän tuntemusta ja arvostusta. Omakohtaiset työelämän kokemukset voivat myös tukea oppilaan valintoja jatko-opintoihin liittyen.

TET-jakson kesto vaihtelee parista päivästä kahteen viikkoon. Se on yksi yleisimmistä yrityksen ja koulun yhteistyömuodoista ja keskeinen osa peruskoulun jakamaa työelämätietoutta.

Lisää tietoa TET:istä löytyy esimerkiksi Kun koulu loppuu -sivustolta.

TET:illä voi luoda positiivista työnantajakuvaa ja löytää tulevaisuuden työntekijöitä

Metsä ja puuperäiset tuotteet kuuluvat ihmisten jokapäiväiseen elämään. Puun käyttöön ja metsäteollisuuteen liittyviä työpaikkoja ei kuitenkaan tunneta riittävästi. TET on yrityksille erinomainen mahdollisuus löytää tulevaisuuden työntekijöitä. Nuori, jolle TET-jakso on jäänyt mieleen positiivisena kokemuksena, voi markkinoida yritystä ja alaa kaveripiirilleen. TET-jakson järjestäminen on siis positiivisen työnantajakuvan luomista.

Onnistuneena kokemuksena mieleen jäävän työelämääntutustumisjakson järjestäminen vaatii työyhteisöltä oikeanlaista asennetta. Materiaalia TET-jakson järjestämiseen löytyy esimerkiksi Suomen Metsäyhdistyksen nettisivuilta. Siellä on myös vinkkejä TET:iin tuleville nuorille.