Kukkiva paju

Kesätyöllä käytännön kokemusta työelämästä

Metsäteollisuusyritykset tarjoavat vuosittain tuhansia kesätyö- ja Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja eri puolilla Suomea.

Yritysten tarjoamat kesätyöt ja harjoittelupaikat ovat tärkeitä alan opiskelijoille, käytännön työtä oppii vain tekemällä. Metsäteollisuuden kesätyöntekijöiden tehtävät voivat vaihdella mm. metsänhoidosta ja tuotantotöistä erilaisiin tehtäviin logistiikassa, taloushallinnossa tai myynnissä ja markkinoinnissa.

Joissakin metsäalan tehtävissä on jo nyt työvoimapulaa, ja työntekijöiden eläköityminen, alan uudistuminen sekä uudet investoinnit lisäävät työvoiman tarvetta. Hyvin suoritettu kesätyö tai harjoittelujakso voi olla pääsylippu tulevaan työpaikkaan.

Kesäisin töitä tarjoavat esimerkiksi

Billerudkorsnäs Finland Oy
Kotkamills Oy
Metsä Group
Sappi Finland Operations Oy
Stora Enso Oyj
Tornator Oyj
UPM-Kymmene Oyj

Lisää metsäteollisuusyrityksiä löytyy täältä.

Tutustu työelämään ja tienaa

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelma on suunnattu peruskoulun yläluokkalisille, kymppiluokkalaisille, ammattistarttilaisille sekä lukiolaisille. Ohjelman tavoitteena on edistää nuorten mahdollisuuksia tutustua työelämään ja yrityksiin. Harjoitteluaika on kaksi viikkoa ja korvaus tästä 335 euroa sisältäen lomakorvauksen.

Lue lisää kesätöistä ja Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmasta Kun koulu loppuu -sivustolta.

Lisätietoja antaa