Ryhmä nuoria

Vientiteollisuus tutuksi -ohjelma yhdistää nuoria ja työelämää

Vientiteollisuus tutuksi -ohjelmalla Suomen suurimmat vientialat, kemianteollisuus, metsäteollisuus ja teknologiateollisuus, haluavat lisätä nuorten tietoa vientiteollisuuden töistä ja ammattiopinnoista.

Ohjelman prosessi- ja teknologiapäivillä pirkanmaalaiset 9.-luokkalaiset pääsevät opintokäynneille vientialojen yrityksiin sekä Tampereen seudun ammattiopisto Treduun. Ohjelma on otettu kouluissa hyvin vastaan, sillä vientiteollisuuden merkitys Pirkanmaalla on huomattava.

Kouluissa kaivataan lisää tietoa työelämästä, ja yrityksissä tarvitaan työelämän uudistuviin osaamistarpeisiin perustuvan koulutuksen suorittaneita ammattilaisia. Prosessipäivillä nuoret pääsevät näkemään työntekoa käytännössä kemian- ja metsäteollisuuden yrityksissä sekä ottamaan tuntumaa prosessinhoitajan koulutukseen ammattiopiston toiminnallisilla tutustumiskäynneillä.

Vientiteollisuus tutuksi -ohjelmaa on järjestetty Pirkanmaalla vuodesta 2013. Prosessipäivien tavoite on tehdä teollisuutta ja alan koulutusta tunnetuksi nuorten keskuudessa. Ammatista jää lähivuosina eläkkeelle paljon osaajia, joiden tilalle tarvitaan uusia tekijöitä.

Prosessi- ja teknologiapäivien lisäksi Vientiteollisuus tutuksi -ohjelmaan kuuluu vanhempainiltoja sekä tilaisuuksia koulujen opettajille ja rehtoreille.

Lisätietoja antaa

Paavo Lyytikäinen

Asiantuntija, vetovoima ja osaaminen

040 574 2688